Doberge cake
http://dbpedia.org/resource/Doberge_cake an entity of type: Thing
Doberge cake (often pronounced "doh-bear-ge") is a layered dessert originating in New Orleans, Louisiana, adapted by local baker Beulah Ledner from the Hungarian Dobos torte. Still popular in the area, the cake is made of multiple thin layers of cake alternating with dessert pudding. Very often the cakes are made with half chocolate pudding and half lemon pudding. They are covered in a thin layer of butter cream and a fondant shell or, alternatively, a poured glaze on the outside. They are normally made with six or more layers. Traditional flavors are chocolate, lemon or caramel.
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La torta Doberge (lingua inglese Doberge cake) è una torta al cioccolato e limone inventata da a New Orleans, Louisiana, il quale voleva realizzare una variante dell'ungherese torta Dobos. Molto spesso la torta è realizzata per metà da pudding al cioccolato e per l'altra metà da pudding al limone. L'originale torta Doberge è ricoperta da un sottile strato di crema al burro ed uno strato di pasta di zucchero. È normalmente composta da sei o più strati, ma molti pasticceri dilettanti ne fanno meno. La ricetta originale prevede limone, cioccolato e caramello.
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Doberge cake
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Torta Doberge
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Doberge cake
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Doberge cake
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Dessert
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Slice revealing the layers of a Doberge cake
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Beulah Ledner
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Doberge cake (often pronounced "doh-bear-ge") is a layered dessert originating in New Orleans, Louisiana, adapted by local baker Beulah Ledner from the Hungarian Dobos torte. Still popular in the area, the cake is made of multiple thin layers of cake alternating with dessert pudding. Very often the cakes are made with half chocolate pudding and half lemon pudding. They are covered in a thin layer of butter cream and a fondant shell or, alternatively, a poured glaze on the outside. They are normally made with six or more layers. Traditional flavors are chocolate, lemon or caramel.
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La torta Doberge (lingua inglese Doberge cake) è una torta al cioccolato e limone inventata da a New Orleans, Louisiana, il quale voleva realizzare una variante dell'ungherese torta Dobos. Molto spesso la torta è realizzata per metà da pudding al cioccolato e per l'altra metà da pudding al limone. L'originale torta Doberge è ricoperta da un sottile strato di crema al burro ed uno strato di pasta di zucchero. È normalmente composta da sei o più strati, ma molti pasticceri dilettanti ne fanno meno. La ricetta originale prevede limone, cioccolato e caramello.
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Cake,dessert pudding,butter cream