Cuisine of Mantua
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Mantuan cuisine is the set of traditional dishes of the Italian province of Mantua, some of which date back to the time of the Gonzaga. It is a cuisine bound to the land by peasant traditions, however it is very rich and varied. Differences can be found between local variants of the same dish. Given the geographical position occupied by the province of Mantua, the Mantuan culinary tradition is similar to the where salami and pasta are more prevalent and to the Lombard cuisine, which makes more use of rice.
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La cucina mantovana è l'insieme dei piatti della tradizione culinaria della provincia italiana di Mantova, alcuni dei quali risalenti ai tempi dei Gonzaga. È una gastronomia forte di piatti apprezzati fuori dal territorio anche nei secoli scorsi. È una cucina vincolata alla terra dalle tradizioni contadine, ma risulta comunque molto ricca e variegata. Diverse possono essere le varianti locali di uno stesso piatto. Agnolini mantovaniI capunsei
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Cuisine of Mantua
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Cucina mantovana
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Mantuan cuisine is the set of traditional dishes of the Italian province of Mantua, some of which date back to the time of the Gonzaga. It is a cuisine bound to the land by peasant traditions, however it is very rich and varied. Differences can be found between local variants of the same dish. Given the geographical position occupied by the province of Mantua, the Mantuan culinary tradition is similar to the where salami and pasta are more prevalent and to the Lombard cuisine, which makes more use of rice.
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La cucina mantovana è l'insieme dei piatti della tradizione culinaria della provincia italiana di Mantova, alcuni dei quali risalenti ai tempi dei Gonzaga. È una gastronomia forte di piatti apprezzati fuori dal territorio anche nei secoli scorsi. È una cucina vincolata alla terra dalle tradizioni contadine, ma risulta comunque molto ricca e variegata. Diverse possono essere le varianti locali di uno stesso piatto. Agnolini mantovaniI capunsei Vista la posizione geografica occupata dalla provincia di Mantova, la tradizione culinaria mantovana si apparenta alla cucina emiliana del salume e della pasta e alla cucina lombarda del riso.
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