Cuisine of Gower
http://dbpedia.org/resource/Cuisine_of_Gower
The cuisine of Gower, a peninsula in south Wales, is based on ingredients grown, raised or collected on or around the peninsula. The cuisine is based on fresh ingredients with recipes based around a fish or meat dish. Until the twentieth century, the peninsula was virtually cut off from other markets due to poor roads, and no rail connection. The result was that Gower became self-sufficient in food.
rdf:langString
La cucina di Gower è la cucina espressa dalla penisola di Gower nel Galles meridionale. È basata su ingredienti coltivati e raccolti nella penisola. La cucina si basa su ingredienti freschi con ricette a base di pesce o carne. La penisola fu virtualmente tagliata fuori dal resto della Gran Bretagna fino al XX secolo, a causa della scarsità di strade e a nessuna connessione ferroviaria.Gli abitanti di Gower divennero così autosufficienti dal punto di vista alimentare. Svilupparono un loro particolare dialetto inglese e delle loro tradizioni.La popolazione della penisola è impiegata nell'agricoltura, nella pesca, servizio alle aziende agricole e tenute di campagna, nella tessitura e, a nord, nell'estrazione del carbone e del cockling.Con l'arrivo del trasporto motorizzato diventa una zona tu
rdf:langString
rdf:langString
Cuisine of Gower
rdf:langString
Cucina di Gower
xsd:integer
25270741
xsd:integer
1082298808
rdf:langString
The cuisine of Gower, a peninsula in south Wales, is based on ingredients grown, raised or collected on or around the peninsula. The cuisine is based on fresh ingredients with recipes based around a fish or meat dish. Until the twentieth century, the peninsula was virtually cut off from other markets due to poor roads, and no rail connection. The result was that Gower became self-sufficient in food. Gower people also developed their own dialect of English, known as the Gower dialect, and their own traditions, which have since died out. The population of the peninsula was employed in agriculture, fishing, labour on the farms and larger country estates, weaving and, in the north, coal mining and cockling. With the expansion of motorized transport and road improvements, Gower became a popular tourist destination. Many residents now travel from Gower to work in the nearby city of Swansea. Much of the agricultural produce is now sold at Swansea Market, local farmers' markets, and further afield.
rdf:langString
La cucina di Gower è la cucina espressa dalla penisola di Gower nel Galles meridionale. È basata su ingredienti coltivati e raccolti nella penisola. La cucina si basa su ingredienti freschi con ricette a base di pesce o carne. La penisola fu virtualmente tagliata fuori dal resto della Gran Bretagna fino al XX secolo, a causa della scarsità di strade e a nessuna connessione ferroviaria.Gli abitanti di Gower divennero così autosufficienti dal punto di vista alimentare. Svilupparono un loro particolare dialetto inglese e delle loro tradizioni.La popolazione della penisola è impiegata nell'agricoltura, nella pesca, servizio alle aziende agricole e tenute di campagna, nella tessitura e, a nord, nell'estrazione del carbone e del cockling.Con l'arrivo del trasporto motorizzato diventa una zona turistica e molti residenti viaggiano fino a Swansea per lavoro.I prodotti agricoli locali vengono così venduti nel mercato di questa città.
xsd:nonNegativeInteger
35011